Skoči na glavno vsebino

IZOBRAŽEVALNI PROGRAM za mladino: AVTOSERVISER
NAZIV POKLICA: Avtoserviser
IZBIRNE USMERITVE: AVTOMEHANIK ali AVTOKLEPARSTVO
TRAJANJE: 3 letni poklicni program

avtoserviser

Opis poklica: avtoserviser (po starem avtomehanik) popravlja in vzdržuje cestna in druga vozila ter motorje z notranjim zgorevanjem. Avtoserviser popravlja in vzdržuje cestna in druga vozila ter motorje z notranjim zgorevanjem.
Avtoserviser z usmeritvijo avtokleparstvo popravlja in vzdržuje cestna in druga vozila ter motorje z notranjim zgorevanjem in karoserijo vozil.

Izobraževalni program AVTOSERVISER ima v 3. letniku dve izbirni usmeritvi: AVTOMEHANIKA in AVTOKLEPARSTVO

Dijak, ki se odloči za usmeritev AVTOMEHANIKA, dobi poglobljeno znanje na področju motorjev z notranjim izgorevanje in diagnostiko.
Dijak, ki se odloči za usmeritev AVTOKLEPASTVO, dobi dodatna znanja iz vzdrževanja in popravil karoserij avtomobilov. S to usmeritvijo šola nadomešča izobraževalni program avtokleparja, ki ga v Sloveniji ni več, oziroma je združen v izobraževalni program avtokaroserist, ki ga šola ne izvaja.

Praksa je v šoli in strnjeno pri delodajalcu v 1. in 2 letniku 3. tedne v 3. letniku pol leta. Za kolektivno pogodbo z delodajalcem poskrbi šola. Če dijak želi podpisati kolektivno pogodbo z znanim delodajalcem dobi obrazec pogodbe v šoli.

Program se zaključi z zaključnim izpitom iz slovenščine in izdelkom oziroma storitvijo.

Dostopnost