Skoči na glavno vsebino

Projekt EPAS – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

 V šolskem letu 2021/22 smo se pridružili evropskemu projektu EPAS – Šola ambasadorka Evropskega projekta, ki ga vodi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta.  Namen izobraževalnega programa je v srednjih šolah Izobraževalni program predstavlja odlično priložnost za vse učence srednjih in poklicnih šol ter njihove učitelje, da kot pravi pristaši evropskega povezovanja, prevzamejo vlogo dijaka ali mentorja ambasadorja Evropskega parlamenta, s tem postanejo predstavniki življenja v EU na svoji šoli in opravljajo nalogo ozaveščanja o paleti možnosti, ki jih EU ponuja mladim.

Z različnimi oblikami dela v obliki delavnic, gostujočih predavanj in debat smo spoznavali kako delujejo institucije EU, zgodovino nastanka EU, temeljne vrednote in cilje evropske skupnosti, vsakdanje življenje Evropejcev v ostalih članicah EU, medijska pismenost  ter debatirali o izzivih EU kot so podnebne spremembe, odpravljanje neenakosti in revščine, okrevanje EU po epidemiji, vojna v Ukrajini.

Dijaki in dijakinje, ki sodelujejo v projektu so pripravili veliko zanimivega gradiva. Nekaj si jih lahko ogledate na trenutni strani, ostale pa na FB povezavi: https://www.facebook.com/EPASSSD/?ref=pages_you_manage

Letos se potegujemo tudi za naziv »šola ambasadorka.«

Božično-novoletni običaji v Italiji (Lori in Ana Tia)

Božično-novoletni običaji v Španiji (Mark in Jure)

Videanimacija nastanka EU

Kakšno Evropo si želimo? (digitalna brošura)

Dostopnost