Projekt Rastem s knjigo

Javna agencija za knjigo vsako leto organizira projekt »Rastem s knjigo«, katerega namen je priljubiti, približati branje mladim. V tem šolskem letu je bila v branje izbrana knjiga z naslovom Planet, ki ne raste. Vsebina knjige opozarja na spremembe v okolju, ki jih povzročamo ljudje s svojim načinom življenja in na  razsežnosti problema škodovanja  planetu na katerem živimo.  Nazorno in razumljivo razlaga o vplivu sprememb, ki se dogajajo, na kvaliteto našega bivanja in obstoja.

Knjige smo v začetku šolskega leta razdelili dijakom prvih letnikov vseh programov, ki jih izobražujemo in jih povabili v branje. V mesecu februarju, so o vsebini knjige razpravljali na različne načine. Nekateri  na razrednih urah, drugi s profesorico biologije, tretji v obliki timskega dela pri predmetu naravoslovje.

V februarju in  marcu, smo se za razgovore o knjigi dogovorili tudi v Knjižnici Domžale. Dijaki so na razgovorih lepo sodelovali.

Posebej pomembno se nam zdi, da so dijaki prevzeli še višje zavedanje v zvezi z načinom življenja, ki lahko v nadaljevanju  zaustavi uničevanje našega planeta. Vsakdo lahko s svojim ravnanjem doprinese k varovanju okolja, če se vede odgovorno. Knjiga nam je pomagala, da se bolje zavedamo konkretnih ravnanj, s katerimi  lahko vsak od nas pomembno prispeva k izboljšanju stanja in pripomore, da bo naš planet-naše edino življenjsko okolje- še vedno nudil pogoje za kvalitetno življenje. Nam in generacijam za nami.

Timsko delo v 1. H

Izdelovanje plakata-planeta

“Planet Zemlja”

Obisk Knjižnice Domžale

Koordinatorka projekta:
Mihaela Krapež

 

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost